Teollisuus tutuksi kahdeksasluokkalaisille Tampereen seudulla

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ja Tampereen kauppakamari järjestävät kaikille seutukunnan 8.-luokkalaisille mahdollisuuden tutustua teollisuusyritykseen syksyn aikana ja erityisesti 8.–12. lokakuuta.

Mukana on tällä hetkellä 36 valmistavan teollisuuden ja ICT-alan yritystä. ”Tehoviikolla” on vierailuille lähdössä noin 500 kahdeksasluokkalaista. Yritysvierailut jatkuvat läpi syksyn, ja tavoite on järjestää tutustumismahdollisuus kaikille kahdeksasluokkalaisille, 3000 nuorelle.

Pirkanmaa elää teknologiaviennistä ja valmistavasta teollisuudesta. Teollisia työpaikkoja on paljon ja työvoiman tarve tulevaisuudessa suuri. Tarjolla on huipputöitä ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia, joista nuoret eivät kuitenkaan kovin paljon tiedä. Nuorten kiinnostuksen herättämiseksi käärimme hihat. Yritykset lähtivät todella mielellään mukaan ja koulupuolella tähän asiaan suhtauduttiin kaikin puolin positiivisesti, sanoo Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja.

Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaari pitää Teollisuus tutuksi -kampanjaa tervetulleena.

– Nuorten tutustuttaminen erilaisiin yrityksiin on opetussuunnitelmamme mukaista toimintaa. Mitä paremmat verkostot ovat, mitä laajemmin nuoret pääsevät tutustumaan eri aloihin, sitä paremmat mahdollisuudet heillä on ajatella tulevaisuuttaan. On tärkeää, että nuoret saavat kuvaa nimenomaan teollisuudesta, koska he eivät tunne sitä kovinkaan hyvin. Tutustumisesta voi alkaa polku TET-jakson kautta kesätöihin ja alan opintoihin.

Lisätietoja: Tampereen kauppakamari, Peer Haataja, puhelin 040 553 5535

<p>ContiTechin toimitusjohtaja Sven Meier tutustutti Emäkosken kahdeksasluokkalaisia yrityksen toimintaan lokakuun alussa. Kuva Jenni Satola<br></p>

ContiTechin toimitusjohtaja Sven Meier tutustutti Emäkosken kahdeksasluokkalaisia yrityksen toimintaan lokakuun alussa. Kuva Jenni Satola