Rekrytorilla tarjolla 8 000 työpaikkaa

<p><em>Viime syksyn Rekrytori-Koulutorin tunnelmaa Kauppakeskus Ratinassa. Kuva Rekrytori</em><br></p>

Viime syksyn Rekrytori-Koulutorin tunnelmaa Kauppakeskus Ratinassa. Kuva Rekrytori

Työn ja tekijöiden kohtaamispaikka Rekrytori–Koulutori kerää ennätysmäärän yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia Tampereen Ratinan kauppakeskukseen keskiviikkona 13. helmikuuta klo 11–17.

– Tästä tulee suurin koskaan Tampereen keskustassa järjestetty rekrytapahtuma. Yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia on mukana kaikkialta maasta yli 120. Työpaikat löytyvät Ratinan market-kerroksesta, oppilaitosten ja yhteisöjen tarjonta kakkoskerroksesta. Työnantajat arvioivat palkkaavansa yli 8 000 ihmistä seuraavan vuoden aikana. Luku kasvaa sitä mukaa, kun työnantajat vastaavat ennakkokyselyyn. Kesätyöpaikkoja on jaossa tuhansia. Esimerkiksi Särkänniemi palkkaa kesäksi 420 ja Tampereen kaupunki 700 nuorta, kertoo Rekrytori–Koulutorin vastaava tuottaja Mikko Honkala.

Työpaikoista jälleen yli puolet on muualla kuin Tampereella.

– Kiintoisa ajan ilmiö on se, että muu Suomi on havahtunut etsimään osaajia Tampereelta. Rekrytorilla on mukana jo kolme maakuntaa eli Pohjanmaa, Kainuu ja Ylä-Savo. Osaajapula estää yrityksiä kasvamasta. Toinen jatkuvasti vahvistuva ilmiö on se, että yritykset etsivät tähtiä jo töissä olevista. Tämä avaa uusia ovia työhaluisille työttömille, Honkala arvioi.

Entiseen tapaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun liiketalouden parinkymmenen opiskelijan ryhmä auttaa kauppakeskuksen opastuksessa. Heitä on myös puoli tusinaa rakentamassa tapahtumaa. Työnäytöksissä osaamistaan esittelevät Saskyn ja TAKK:n opiskelijat.

CV-videobaari ja Pikarekry kuuluvat ohjelmaan. CV-videobaarissa työnhakija voi tehdä maksutta esittelyvideon oman työnhakunsa tueksi. Linkkilista lähetetään myös työnantajille tapahtuman jälkeen. Pikarekryn eli speed datingin parin minuutin juttutuokioilla pyritään saamaan ensimmäinen kättely aikaiseksi.

Ratinan jälkeen seuraava Rekrytori–Koulutori järjestetään Tullintorin kauppakeskuksessa 10. huhtikuuta klo 11–17.

Rekrytori® on rekisteröity tavaramerkki, jota hallinnoivat Tampereen kauppakamari ja Honkalamedia Oy, joka myös tuottaa tapahtumat. Tapahtumat tuotetaan yksinomaan messuosastomaksuilla, ilman julkista tukea. Työ- ja opiskelupaikoista kiinnostuneilla on kaksoistapahtumaan vapaa pääsy.

Lisätiedot: Mikko Honkala, p. 040 522 7306
www.rekrytori.fi