Minna MetsäLÄ jatkaa puheenjohtajana

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls (vas.) ja Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä lisäämässä sekä uuden yliopiston että elinkeinoelämän toivomaa entistä tiiviimpää tuttavuutta.

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls (vas.) ja Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä lisäämässä sekä uuden yliopiston että elinkeinoelämän toivomaa entistä tiiviimpää tuttavuutta.

Tampereen kauppakamarin syyskokous valitsi kauppakamarin puheenjohtajiston jatkamaan: hallituksessa puhetta johtaa TAYS Sydänkeskuksen liiketoimintajohtaja Minna Metsälä ja varapuheenjohtajia ovat Tampereen Konepajojen toimitusjohtaja Juhani Lehti ja Asianajotoimisto Klingendahlin toimitusjohtaja Kari Koskinen.

Hallitukseen valittiin Purson toimitusjohtaja Jussi Aro (uusi), K-Citymarket Valkeakosken kauppias Erkki Kuivajärvi, YIT Rakennus Tampere ja Pohjanmaan aluejohtaja Ilkka Kääriäinen, Villivision toimitusjohtaja Anna Lehtisalo (uusi), Pohjola Terveyden johtaja Kristiina Michelsson, Insta Groupin toimitusjohtaja Henry Nieminen, Solitan toimitusjohtaja Jari Niska, Tampereen kaupungin elinvoima ja kilpailukyky -johtaja Teppo Rantanen sekä Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Mari Walls: tutustutaan!

Uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls piti syyskokousesitelmän korkeakouluyhteisön ja työelämän haasteista ja peräänkuulutti lisää yhteistä keskustelua yliopiston ja työelämän yhteyksien vahvistamiseksi.

– Haluamme rakentaa tiivistä yhteydenpitoa työelämän kanssa, rakentaa kumppanuutta ja yritysten tarpeisiin sovitettua osaajapoolia. Hyvän vuorovaikutuksen ansiosta syntyy herkkyyttä säätää koulutusta.

Walls huomautti myös, että työelämän murrokseen liittyvässä koulutuksessa korostuu jatkuva oppiminen.

– Suomeen tarvitaan kaikki väestöryhmät kattava laadukkaan elinikäisen oppimisen malli. Uuden ylipistoyhteisön on otettava sekin agendalleen. Myös kansainvälistymistä on lisättävä niin opiskelija- kuin henkilökunnassakin, ja se tietysti asettaa omat haasteensa toimintakulttuurille. Katsomme koko ajan ulospäin, emme käperry sisäänpäin, siitä lupaan pitää huolen.