Mikko Alatalosta Kukkaispormestari

Tampere sai laulavan Kukkaispormestarin, kun kansantaitelija Mikko Alatalo kruunattiin kunniatehtävään.

Mikko Alatalo on 36. Kukkaispormestari ja otettu kunniasta – koko taiteilijakunnan puolesta.

– Kulttuuri-ihmisiä on harvoin kutsuttu tähän virkaan, joten on hienoa, että tänä vuonna muistettiin musiikin ja viihdetaiteen kenttää. Olen syntyjäni Kiimingistä, vaikka asunutkin Tampereella pitkään. Tämä on piste iin päälle: nyt olen todella tamperelainen.

Se laulavaa Kukkaispormestaria harmittaa, ettei hän pääse jo aikaisemmin sovitun ulkomaanmatkan vuoksi osallistumaan Tampereen Kesän avajaisiin 8.kesäkuuta.

– Mutta muuten olen mukana, kierrän eri paikoissa ja erilaisissa tilaisuuksissa vapaaehtoiskeikoilla, esimerkiksi Koukkuniemessä. Ehkä lapsillekin kehitetään jotain känkkäränkkäteemalla, Mikko Alatalo lupaa.

<p><em>Aurinko paistaa – taitaa tulla kesä! Mikko Alatalo pisti Kukkaispormestarin julkistustilaisuudessa lauluksi. </em><br><br></p>

Aurinko paistaa – taitaa tulla kesä! Mikko Alatalo pisti Kukkaispormestarin julkistustilaisuudessa lauluksi.

Manserock, teatteri, yhteistyö ja dynaamisuus

Kukkaispormestari kiteyttää Tampereen neljään sanaan: manserock ja teatterit sekä dynaamisuus ja yhteistyö. Kulttuuri vaikuttaa laajasti tamperelaiseen elämään ja näkyy monessa, oli se sitten manserockia tai teatteria.
– On tärkeää, että esimerkiksi TV2 tekisi edelleen draamaa Mediapoliksessa. Tärkeä oli myös pirkanmaalaisten kansanedustajien yhteinen ja onnistunut ponnistus TTT:n kansallisnäyttämön statuksen säilyttämiseksi.

Entinen kansanedustaja korostaa Tampereen dynaamisuutta ja sanoo, että Tampereen tekemisen henki näkyy ja kuuluu: tehdään eikä jäädä pohtimaan.

– Suhtauduin kyllä kriittisesti esimerkiksi raitiotien rakentamiseen, mutta koska se päätettiin rakentaa, niin pulinat pois. Nyt on Kannen ja Areenankin kannalta tärkeää, että raitiotietä jatketaan Hatanpään valtatielle – ja ennen pitkää Ylöjärvelle ja Pirkkalaan. Valtakunnallisesti kumipyöräliikenteen kehittämistä ei saa unohtaa. Henkilöautoilla on päästävä Tampereen keskustaan, siksi Kunkun parkin rakentaminen pitää aloittaa ja yhdistää se Hämpin parkkiin.

Entäpä mikä on Kukkaispormestarin suhde kukkiin?

– Juurikin kaivoin rouvan kukkalaatikolle tilaa Pispalan kotimme takapihalle. Lempikukkani? No, narsissi – koska olen esiintyvä taiteilija, hehän ovat vähän narsisteja, Alatalo naurattaa Kukkaispormestarin julkistustilaisuuden yleisöä.

Kukkaispormestarin kutsuu kunniatehtävään Tampere Tunnetuksi ry.


<p><em>Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Erika Hildén (oik.) ja toiminnanjohtaja Riikka Töytäri sanovat, että oli ilo kutsua perinteikkääseen Kukkaispormestarin kunniatehtävään Mikko Alatalo, joka on valtakunnallisesti profiloitunut Tampereen kasvona. </em><br></p>

Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Erika Hildén (oik.) ja toiminnanjohtaja Riikka Töytäri sanovat, että oli ilo kutsua perinteikkääseen Kukkaispormestarin kunniatehtävään Mikko Alatalo, joka on valtakunnallisesti profiloitunut Tampereen kasvona.