Lojerille Kultainen Nuija

<p><em></em><em>Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine (vas.) ja halltuksen puheenjohtaja Tommi Salonen vastaanottivat pk-yrityksille myönnettävän Kultainen Nuija -palkinnon Kauppalehti Kasvajat -kiertueen päätöstilaisuudessa Helsingissä. Kuva Hallituspartnerit</em><em></em><br></p>

Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine (vas.) ja halltuksen puheenjohtaja Tommi Salonen vastaanottivat pk-yrityksille myönnettävän Kultainen Nuija -palkinnon Kauppalehti Kasvajat -kiertueen päätöstilaisuudessa Helsingissä. Kuva Hallituspartnerit

Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer Oy on palkittu Kultaisella Nuijalla johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä.

Palkintolautakunta painotti valinnassaan erityisesti sitä, että Lojerin hallitus on strateginen hallitus, jonka ajankäyttö on vahvasti tulevaisuuspainotteinen. Hallitus myös antaa yrittäjä-toimitusjohtajalle hyvän osaamistuen. Vuonna 2009 tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen Lojerin hallitusta vahvistettiin rekrytoimalla riippumattomia hallitusosaajia. Yrityksellä on ollut riippumaton hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2010.

– Ulkopuolisen hallituksen asema ei ole kaikkein helpoin, kun omistaja ja toimitusjohtaja ovat sama henkilö. Lojerin hallitus on ottanut vahvan roolin yrityksen strategisessa kehittämisessä ja määrätietoisesti tukenut ja kannustanut – mutta myös haastanut yrityksen johtoa ottamaan vahvaa etunojaa niin orgaanisen kasvun kuin rakenteellisten kasvuharppausten toteuttamisessa, sanoo Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laine.

Vuonna 2018 Lojerin liikevaihto oli 29 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 60 prosenttia. Lähes sata vuotta sitten perustetun kotimaisen, yksityisessä omistuksessa olevan yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa, Kempeleessä ja Lahdessa. Lojer on alansa merkittävin kotimainen työllistäjä, ja sen palveluksessa on 180 henkilöä.

Loppukilpailun kolmen kärkeen ylsivät myös strategisesti ajatteleva muutosyhtiö Ellun Kanat Oy sekä rakennusalan perheyhtiö Temotek Oy.

Kultainen Nuija -huomionosoituksen myöntää Hallituspartnerit ry sisarjärjestöineen. Palkintolautakunnassa olivat tänä vuonna hallitusammattilaiset Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Anne Berner, M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi.

Hallituspartnerit toimii yhtenätoista alueellisena yhdistyksenä, joissa jäseniä on lähes 700. Järjestö välittää pk-yritysten hallituksiin asiantuntevia jäseniä. Hallituspartnerit ja Suomen kauppakamarit järjestävät valtakunnallisesti merkittäviä HHJ-koulutuksia. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssin on suorittanut jo yli 8000 ja HHJ-tutkinnon yli 3000 henkilöä.