Kauppakamarikoulutuksella
yhä paremmaksi omassa työssä

<p><em>Tampereen kauppakamarin koulutuskoordinaattori Lasse Parviainen (vas.), koulutuspäällikkö Susanna Keskinen ja yhteyspäällikkö Akira Ropo uskovat, että napakat lähikoulutukset ovat vetovoimaisia koulutusmuotoja edelleen. Kauppakamarin koulutustarjonnasta löytyy myös livestriimauksia sekä verkkokoulutuksia, kuten muun muassa kauppakamarien KoulutusOnline. Kuva Annikaisa Knuutila</em><br></p>

Tampereen kauppakamarin koulutuskoordinaattori Lasse Parviainen (vas.), koulutuspäällikkö Susanna Keskinen ja yhteyspäällikkö Akira Ropo uskovat, että napakat lähikoulutukset ovat vetovoimaisia koulutusmuotoja edelleen. Kauppakamarin koulutustarjonnasta löytyy myös livestriimauksia sekä verkkokoulutuksia, kuten muun muassa kauppakamarien KoulutusOnline. Kuva Annikaisa Knuutila

Tampereen kauppakamarin koulutusvuosi 2019 oli menestys: kaikkiaan 30 koulutuksessa oli mukana 640 osallistujaa ja 73 prosenttia palautteen antaneista suositteli koulutusta arvosanoilla 9 tai 10.

Näissä luvuissa ovat kauppakamarin järjestämät ajankohtaiskoulutukset, eivät myyntijohtajaverkosto, Vientipäivä, HHJ-koulutuskokonaisuus tai syväjohtamisvalmennus.

– Tuntuu, että fraasi ”henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara” otetaan entistä vakavammin ja kouluttamiseen kiinnitetään oikeasti huomiota, sanoo koulutuspäällikkö Susanna Keskinen.

Ajankohtaiskoulutuksissa suosittuja ovat laki- ja muihin muutoksiin liittyvät aiheet sekä Kauppakamarin veropäivä ja tilinpäätökseen liittyvä koulutus. Muista aiheista some yrityskäytössä kiinnostaa edelleen, etenkin Instagram ja LinkedIn. Yksi menestys viime vuonna oli Peter Nymanin vetämä Vaikuttava viestintä.

Tämän kevään koulutuksissa käsitellään muun muassa kansainvälisen kaupan arvonlisäverotusta, tilintarkastusta ja kirjanpitolain muutoksia sekä työaikalainsäädännön muutoksia ja niihin liittyviä palkkahallinnon haasteita. Itseohjautuvuuden lisäämistä organisaatiossa avataan koulutuksessa maaliskuussa.

– Entä mitä järjestelmällisellä ajankäytön suunnittelulla saadaan aikaan? Muutosvalmentaja Anna Perho tulee kertomaan siitä toukokuussa Anna Perhon Antisäätäjä -ajankäyttöklinikallaan, Susanna kertoo.

Koulutuskoordinaattori Lasse Parviainen kannustaa osallistumaan osanottajilta hyvän palautteen saaneeseen Syväjohtaminen-valmennusohjelmaan. Se alkaa maaliskuussa.

– Syvävalmennuksessa on erityistä se, että saat 360-palautteen omasta onnistumisestasi esimiehenä – joten tämä on poikkeuksellisen hyvä tapa saada eväät jatkuvaan oman osaamisen seurantaan ja kehittämiseen. Sillä miten voit kehittyä, ellet tiedä, missä pitäisi kehittyä?

Yhteyspäällikkö Akira Ropo vastaa myyntijohtajaverkostosta, jossa yhtenä ytimenä on yritysesimerkkien ja innostaja-luennoitsijoiden avulla toisilta oppiminen. Tänä vuonna oppimisverkostoa viilataan enemmän yleiseksi johtajaverkostoksi.

– Tavoitteena on saada aikaan osaamista, jakamista, vertaistukea sekä sitä, että kukin vie oppimaansa omaan yritykseensä. Verkostoituminen on tärkeää, toki se on merkittävä osa kaikkia kauppakamarin koulutuksia, sanoo Akira.

Laadusta tinkimättä

Kauppakamari seuraa tarkasti koulutuksista saatuja palautteita ja reagoi niihin nopeasti.
– Asiakasta kuunnellaan, kiteyttää Lasse.

Laatua pidetään yllä silläkin, että aiheet ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia ja luennoitsijat osaavia asiansa tuntijoita. Kouluttajakunta myös vaihtuu riittävästi.

– Tärkeä tekijä on käytännönläheisyys, koulutuksia järjestävä kolmikko sanoo ja uskoo, että koulutusten laatuun liittyy myös se, että koulutukseen tulevat haluavat aidosti oppia.
– He haluavat kehittyä entistä paremmiksi asiantuntijoiksi omassa työssään.

<p><em>Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ -koulutuskokonaisuus on kovassa vedossa, tänä vuonna HHJ-kurssien määrä nousee Tampereella seitsemästä kahdeksaan. Näistä kaksi painottuu perheyrityksiin.  – Tulossa on myös HHJ-Puheenjohtajakursseja sekä teemakoulutukset Hallitus ja talous sekä Hallitus ja strategian toteuttaminen, koulutuspäällikkö Susanna Keskinen kertoo.</em><br><br></p>

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ -koulutuskokonaisuus on kovassa vedossa, tänä vuonna HHJ-kurssien määrä nousee Tampereella seitsemästä kahdeksaan. Näistä kaksi painottuu perheyrityksiin. – Tulossa on myös HHJ-Puheenjohtajakursseja sekä teemakoulutukset Hallitus ja talous sekä Hallitus ja strategian toteuttaminen, koulutuspäällikkö Susanna Keskinen kertoo.


Katso Tampereen kauppakamarin koulutustarjonta täältä.

Kauppakamarien KoulutusOnline löytyy täältä.