ICT Tampereella: tavoitteena palkata yli 1000 uutta työntekijää

Tampereen seudun ICT-ala jatkaa vahvaa kasvuaan.

Tampereen kauppakamarin ICT-valiokunnan tekemään selvitykseen vastanneet 18 ICT-yritystä palkkasivat viime vuonna 763 henkilöä, mutta olisivat palkanneet 458 lisää eli yhteensä 1221, jos työvoimaa olisi ollut saatavilla. Tänä vuonna Tampereen seudun ICT-yritysten suunnitelmissa on palkata jälleen yli tuhat uutta työntekijää.

Suurimmat rekrytoijat viime vuonna olivat noin sadan hengen rekrytoinneillaan Gofore, Vincit, M-Files, Unikie ja Solita. Samoilla yrityksillä on tänäkin vuonna suurimmat, 100–150 uuden työntekijän palkkaamistavoitteet, ja joukkoon nousee myös Nokia.

– Tampereen ICT-alalla menee tosi hyvin: työntekijät saavat loistaa, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja yritykset kasvavat, sanovat kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtajat Miika Mäkitalo ja Mikko Kuitunen.

Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja muistuttaa, että ICT-ala kasvaa Pirkanmaalla poikkeuksellisen nopeasti.

– Kauppakamari ja sen ICT-valiokunta jatkavat yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä edistävää ja opintojen etenemisen työpaikoilla mahdollistavaa Meillä valmistut -kampanjaa ja pyrkivät kaikin keinoin parantamaan osaajien saatavuutta.

Yritysten kasvun turvaamiseksi odotukset kohdistuvat entistä vahvemmin uuteen Tampereen yliopistoon. Yliopiston slogan "Ihminen ratkaisee" osuu hyvin ICT-alankin tilanteeseen, samoin kuin teemat, joilla yliopisto hakee vaikuttavuutta: yhteiskunta, terveys ja teknologia.

– Digitaalinen muutos koskettaa kaikkia ja kaikkea, ja siksi ICT-ala on tulevaisuuden rakentamisessa myös Tampereen yliopistossa keskeisessä roolissa. Haluamme yhdessä kumppaniemme kanssa olla luomassa johtavaa ICT-keskittymää Tampereelle ja kasvattamassa tulevaisuuden ratkaisijoita ja tekijöitä, kuten koodareita, mallinnusosaajia ja tiedonlouhinnan sekä tiedollajohtamisen asiantuntijoita, sanoo rehtori Mari Walls.