HHJ-koulutus kohti uutta aikaa

Maria Lindbom Turun kauppakamarista (vas.), Tanja Puputti Etelä-Savon kauppakamarista, Katarina Kecklund Pohjanmaan kauppakamarista ja Riitta Schroderus Oulun kauppakamarista suunnittelemassa HHJ-tapahtumien viestintää.

HHJ-koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneet 23 koulutuspäällikköä eri kauppakamareista kokoontui Tampereelle ottamaan haltuun HHJ-koulutukseen tulevaa uutta digitaalista työkalua.

– Koulutus on työtä, jota täytyy kehittää. Se on välttämätöntä, ja siksi pidämme muutaman päivän koulutuspäiviä, joissa yhdessä mietitään kehittämistä ja kouluttaudutaan itsekin. Tällä kertaa isona teemana oli Howspace-oppimisalusta, jolle HHJ-koulutuksen on tarkoitus siirtyä syyskuun alusta alkaen, kertoo HHJ-kehittäjä ja koulutuspäivien vetäjä Ismo Salminen Tampereen kauppakamarista.

Oppimisalusta syventää kurssille valmistautumista sekä tarjoaa sähköiset materiaalit ja joustavan viestintäkanavan osallistujille.

HHJ-koulutuksen uuteen oppimisalustaan perehtymässä Tuija Sjöblom Helsingin kauppakamarista (vas.), Elsi Malkki Lapin kauppakamarista, Paula Ahokanto Hämeen kauppakamarista ja Aino Rinta-Säntti Oulun kauppakamarista.

Paula Ahokanto Hämeen kauppakamarista sanoo, että kurssilaiset ovatkin jo toivoneet sähköistä alustaa ja sähköisiä materiaaleja.

Tuija Sjöblom Helsingin seudun kauppakamarista arvioi, että HHJ-osallistujat hyötyvät varmasti yhtenäisestä alustasta, joka mahdollistaa myös helpomman virtuaalisen vuorovaikutuksen.

– Kurssilaiset saavat entistä syvällisemmin tietoa jo ennen kurssin alkua, he pystyvät perehtymään kunkin jakson aineistoihin etukäteen ja valmistautumaan kurssiin, sanovat Elsi Malkki Lapin kauppakamarista ja Aino Rinta-Säntti Oulun kauppakamarista.

– Alustalle voidaan myös tarvittaessa lisätä materiaalia ja taustakyselyillä saada entistä paremmin tietoa osallistujista, Tuija sanoo ja Paula komppaa:

– Koulutuksissa tutustuminen toisiin kurssilaisiin on ollut tärkeää, ja nyt on entistä helpompi tutustua etukäteen. Tiedot myös pysyvät alustalla muistissa.

HHJ-kehittämispäivillä kuultiin ja puhuttiin myös uusista avauksista, kuten perheyrityksille ja startup-yrityksille suunnatuista HHJ-kursseista sekä HHJ:n kotisivujen syksyn aikana toteutuvasta uudistamisesta.


www.hhj.fi

Hallituspartnerit ry:n toiminnanjohtaja Eija Vartila tutustui HHJ-koulutuksen kehittämiseen ja uuteen oppimisalustaan HHJ-kehittäjä Ismo Salmisen opastuksella. – Olen Hallituspartnerien HHJ-yhteyshenkilö, joten nyt osaan vastata koulutuksen kehittämistä koskeviin kysymyksiin, Eija sanoo.