Ennätysmäärä HHJ-tutkintokokelaita,
keväälle lisäkurssi

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ -koulutuskokonaisuudella on kysyntää. HHJ-tutkintoon lokakuun lopussa on ennätysmäärä ilmoittautuneita ja suuren suosion vuoksi on Tampereella lisätty uusi HHJ-kurssi ensi maaliskuulle.

Kevään 2018 HHJ-tutkinnon ennakkotehtävien purkuosuudessa käsittelyssä hallituksen jäsenen vastuu.

– Hallitustyön aktiivinen kehittäminen kiinnostaa. HHJ-tutkinnon suosio on kasvanut kolme viime vuotta. Syksyn HHJ-tutkintoon ilmoittautui 420 osallistujaa – aikaisempi ennätys oli 339 keväältä 2017. Nyt ilmoittautuneista 352 palautti ennakkotehtävät. Lopullinen tutkintopäivään kutsuttavien määrä selviää lokakuun alussa, mutta ylittää selvästi aikaisemman ennätyksen 290, arvioi HHJ-rehtori, johtaja Juha Koski Tampereen kauppakamarista.

Kaiken kaikkiaan HHJ-kurssin osallistujamäärät ovat kasvaneet Suomessa kolme viime vuotta noin kymmenen prosenttia vuosittain, kun mukaan lasketaan kaikki Manner-Suomen kauppakamarit. Tänä vuonna osallistujamäärien kasvu on vieläkin suurempi, arviolta 13 prosenttia, ja kurssilaisten kokonaismäärä noussee yli tuhanteen.


– HHJ-kurssin käyneiden koulutustoiveita kuunnellaan ja koulutuksia kehitetään jatkuvasti, sanoo HHJ-rehtori Juha Koski.


Top-ykköslaatua

Yksi suosion syy on HHJ-koulutuksen huippulaatu, joka nousi esiin Taloustutkimuksen keväällä 2017 tekemässä bränditutkimuksessa. Myös hinta-laatusuhde on kohdallaan.

– Kiinnostusta on lisännyt myös se, että julkinen sektori on aktivoitunut kouluttamaan ihmisiä, jotka tulevat valituiksi kuntayhtiöiden hallituksiin. Esimerkiksi Lahti, Pori ja Tampere kannustavat kurssinkäyneitä suorittamaan myös HHJ-tutkinnon. Suosiossa tuntuu myös valtakunnallisen markkinoinnin vahvistuminen. HHJ on kolmena vuonna ollut mukana Kauppalehden Kasvajat-kiertueella, joka vuosittain päättyy Hallituspartnereiden Kultainen Nuija -kilpailun voittajan julkistukseen, Juha Koski kertoo.

Toivottuja uutuuksia

HHJ-puheenjohtajakurssi on vakiinnuttanut asemansa kauppakamareiden koulutustarjonnassa, ja kurssilaisten toiveiden mukaan on kehitytty myös uusia, päivän tai puolen päivän koulutuksia.

– HHJ-kurssin käyneiden koulutustoiveita kuunnellaan ja koulutuksia kehitetään jatkuvasti.
Uusien koulutusten aiheita ovat hallitus ja strategian toteuttaminen, hallitus ja myynnin johtaminen sekä hallitus ja talous. Ne ovat saaneet hyvää palautetta. Tänä syksynä pilotoidaan hallitus ja vuorovaikutus -koulutus.


HHJ-alumniseminaarissa Henkka Hyppönen avaa keynote-puheenvuorossa pelon hintaa ja yrityksen tulevaisuuden menestystekijöitä.

Alumniseminaari: Pelon hinta ja menestyminen tulevaisuudessa

HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille järjestetään vuosittain valtakunnallinen alumniseminaari, tänä vuonna Tampere-talossa 3. joulukuuta. Viime vuoden tapahtuma keräsi ennätysmäärän, reilut 230 osallistujaa. Tämän vuoden teemoina ovat pelko ja yrityksen menestys.

– Moni yritys kokoaa hallituksen omistajiensa joukosta, koska ei haluta – tai jopa pelätään – avata yrityksen asioita ulkopuolisille, riippumattomille jäsenille. Henkka Hyppösen luennon aiheena on tämän pelon käsitteleminen ja voittaminen. Hänen toisessa teemassaan kysytään, miten menestytään tulevaisuudessa. Hallitustyöllä on ratkaiseva vaikutus, se tukee johtoa ja näyttää suuntaa. Kun hallitus menestyy tehtävässään, yrityskin menestyy, Koski sanoo.

www.hhj.fi

Katso vuoden 2017 alumniseminaaritunnelmia täältä.

Alumniseminaarit kokoavat HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneet päiväksi pohtimaan ajankohtaisia näkökulmia hallitustyöskentelyyn. Viime vuonna keynote-puheen piti professori Alf Rehn, tänä vuonna ajatuksia herättelee yritysvalmentaja Henkka Hyppönen.