TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Tampereen henkilöratapiha on sijoitettu väyläverkon investointiohjelmassa 2024-2031 kiireellisten hankkeiden 1A-koriin. Se ei vielä takaa rahoitusta. Kuva Laura Vanzo, Visit Tampere.

Liikennerahojen jakoa suunnitellaan, joko viimein on Pirkanmaan vuoro?

Tampereen kauppakamari kiirehtii jälleen Tampereen henkilöratapihan peruskorjausta ja muistuttaa teollisuuden kuljetuksille tärkeiden ysitien ja kolmostien kriittisestä kunnosta. Pirkanmaalle on kasaantunut joukko väylähankkeita, jotka on sivuutettu liikennerahojen jaossa, vaikka ne ovat perusteiltaan painavia ja niiden suunnitteluvalmius on hyvä.

Lue lisää

– Olen otettu, että saan luotsata työryhmää, johon kertynyt hurjasti tietoa, taitoa ja näkemystä. Tehtävämme on jakaa tietoa myös kauppakamarin kansainvälisen kaupan palveluista yrityksille, Anni Karppinen sanoo.

Kansainvälisen kaupan työryhmä toimii kuin nopean toiminnan joukot

Tampereen kauppakamari on perustanut uuden, kansainvälisen kaupan työryhmän. Aloituskokouksessa ryhmää verrattiin nopean toiminnan joukkoihin, jotka tulevat yritysten tueksi poikkeustilanteissa ja muissa kansainvälisen kaupan esteissä.

Lue lisää


​​​


Työvoiman rekrytointia ulkomailta helpotettava, pääradan peruskorjaus ei voi enää odottaa

Hyvä saavutettavuus ja osaavan työvoiman turvaaminen ovat Tampereen kauppakamarin vaikuttamissuunnitelman ja Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteiden ykkösteemoja.

Lue lisää


Johtaja Peer Haataja, Tampereen kauppakamari.

Ammatillisen koulutuksen polkua arvostetaan työelämässä

Pirkanmaan hyvinvoinnin ja kasvun ytimessä on vireä vientiteollisuus. Pirkanmaalla yksityisen sektorin noin 40 miljardin euron vuosittaisesta liikevaihdosta reilu kolmannes syntyy teollisuudessa. Vuonna 2022 viennin arvo lähenteli jo kymmentä miljardia euroa.
​​​​​​​

Lue lisää


Matti Apunen.

Lasketaanko hiukan rimaa?

Yleisradio julkaisi helmikuussa ns. koulukoneen ja käynnisti samalla kiivaan keskustelun koulun tilasta. Väittelyn keskipisteessä olivat ns. S2-oppilaat, joille suomi on toinen kieli.

Lue lisää