Vienti veti hyvin alkuvuonna
– maaliskuussa käänne huonompaan

Suomen vienti EU:n ulkopuolisiin, kolmansiin maihin kasvoi kuusi prosenttia tammi-maaliskuussa 2020, osoittavat kauppakamarien reaaliaikaiset vientiasiakirjatilastot.

Lue lisää

Meillä valmistut -kampanja laajenee

Tampereen kauppakamarin ja sen jäsenyritysten Meillä valmistut -kampanja jatkuu ja laajenee nyt ICT:stä muillekin aloille.

Lue lisää

Koronaviruskysely yrityksille:
Suoraa tukea tarvitaan, alv:n poisto parasta

Kauppakamarien päivitetty kysely koronavirusepidemian vaikutuksista yrityksiin kertoo, että tilanne on heikentynyt kahdessa viikossa selvästi.
– Yritykset tarvitsevat nyt suoraa rahallista tukea ja selkeät linjaukset, mitkä toiminnot suljetaan. Kriittisintä on pienillä palvelu-, tapahtuma-, ravintola-alan yrityksillä sekä niitä palvelevilla ja tukevilla yrityksillä, korostaa Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen.

Lue lisää


​​​


– Ruokahävikkiä? Ei synny meillä, sanovat Ravintola Dynamon ravintolapäällikkö Outi Isoranta ja Päivi Jousmäki. Lounasruokaa myydään asiakkaiden mukaan myös purkeittain, ja jos jotain vielä päivän päätteeksi jää jäljelle, se vapautetaan ResQ-sovelluksessa hyvällä alennuksella.

Kehityksen, muutoksen ja trendien kärjessä

Päivi Jousmäki kutsuu itseään tyvestä latvaan edenneeksi toimialan kasvatiksi. Hän on kartalla vegestä ja fleksaamisesta, rakastaa hidasta ruokaa, tutkii ruuan ja hyvinvoinnin välistä suhdetta – ja hurahtaa villityksiin välillä itsekin.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Yritykset tarvitsevat suoraa rahallista tukea!

Koronarajoitusten aalto on pysäyttänyt Suomen ja iskee mikro- ja pk-yrityksiin tsunamin lailla. Kriisi on poikkeuksellinen – eikä siitä selvitä kuin poikkeuksellisin keinoin. Yritysten suora rahoitus on yksi niistä.

Lue lisää


Talousjohtaja Teija Vehmas, Fimlab Laboratoriot Oy.

Koronakevät laboratoriossa

Laboratorioalan erityisosaamisen säilyminen ja kehittyminen kotimaassa on turvattava tulevaisuudessakin.

Lue lisää