TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Vaikuttamissuunnitelmaan kootaan vuosittain Tampereen kauppakamarin keskeiset edunvalvonnan tavoitteet, kohteet ja toimet.

Vaikuttamissuunnitelma 2023 julki, edunvalvojat tiivistävät yhteistyötään

Tampereen kauppakamarin vaikuttamissuunnitelma 2023 on ilmestynyt. Tällä kertaa julkaisua on täydennetty Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteilla. Samalla osoitetaan sitoutumista alueelliseen edunvalvontatyöhön ja tamperelaiseen tapaan toimia yhdessä.

Lue lisää

Lenita Toivakka.

Tuore EU-katsaus: Kauppasuhteiden lähentäminen Yhdysvaltoihin tärkeää

EU:n ja Yhdysvaltojen välejä hiertäneen kauppakiistan ratkaiseminen ja yhteistyön tiivistäminen osapuolten kesken ovat tärkeimpiä tavoitteita Ruotsin EU-puheenjohtajuuskaudella.

Lue lisää


​​​


Maailmalla kuohuu, eikä Suomi ole tapahtumista syrjässä. Risto E.J. Penttilä johdatti Johtajaverkoston aamussa skenaarioajatteluun ja analysoi maailmantilannetta.

Mustat joutsenet ja harmaat sarvikuonot – miten tulevaisuutta ennustetaan?

Merkittävät ja yllättävät tapahtumat, mustat joutsenet, ovat saaneet seurakseen harmaita sarvikuonoja ikään kuin ajassamme ei olisi tarpeeksi epävarmuutta. Jälkimmäiset ovat asioita, joista varoitetaan, mutta joihin totumme hiljalleen. Silti ne ovat äärimmäisen vaarallisia.

Lue lisää


Juhani Lehti, hallituksen puheenjohtaja, Tampereen kauppakamari

Vaihtelevaa säätä

Pitkän tasaisen ajanjakson jälkeen maailma on päätynyt varsin epävakaaseen tilaan. Keväällä 2020 alkanut voimakas ylireagointijakso on sotkenut yritysten käsikirjoja pahanpäiväisesti.

Lue lisää


Matti Apunen.

Hyvät hyssykät!

Luulenpa, että mikään teknologinen murros ei ole ollut niin nopea kuin tekoälyn läpimurto. AI Open -yhtiön Chat GPT -niminen tekoälyohjelmisto on noussut vauhdilla otsikoihin. Se julkaistiin viime marraskuussa, ja tammikuussa se oli jo niin suosittu, että se meni tukkoon ihmisten kysymyksistä.

Lue lisää