TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Kyselyn mukaan yrityksillä on kovin pula ammatillisista osaajista. Peräti 55 prosenttia yrityksistä tarvitsee eniten ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita työntekijöitä.

Kauppakamarikysely: Osaajapula muuttumassa krooniseksi ongelmaksi

Kauppakamarien jäsenyrityksistä noin 70 prosentilla on pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta, selviää tuoreesta kyselystä.

Lue lisää

Jussi Tuulensuu (oik.) johti hallitusohjelmatavoitteita ruotinutta paneelia. -Tavoitteita on priorisoitava ja niitä on toteutettava aktiivisesti ja nopeasti. Faktat hyödyistä ovat pirkanmaalaisten puolella, totesivat Harri Jaskari, Arto Pirttilahti ja Arno Ahosniemi. – Suomi-rata on hyvä idea, toivottavasti se etenee, mutta keksikää henkilöratapihahankkeelle osuvampi nimi, Ahosniemi ehdotti.

”Tarvitaan bitumia, rautaa, asvalttia”, kulkuyhteydet edelleen edunvalvonnan ykkösenä

Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteet vaalikaudelle 2023–2027 on julkaistu. Alueen saavutettavuus tie- ja ratahankkeineen on edelleen ykkösenä, mutta Vaikuttajafoorumissa kuultiin myös toisenlaisia ääniä. Pitäisikö kärkiteemana olla jotain muuta kuin bitumia, rautaa ja asvalttia?

Lue lisää


​​​


Tampereen koskimaisema ja vanhat kaupunginosat viehättävät Anna-Mari Ahosta, toisaalta hän nauttii kaupunkikuvan rosoisuudesta. – Olin Tampereelta poissa 20 vuotta ja minua ilahduttaa tänä aikana tapahtunut muutos. Katukuva on aiempaa nuorempi, kansainvälisempi ja vilkkaampi, hän sanoo.

Faktoja arvostava edunvalvoja

Jos Anna-Mari Ahonen nostaisi esiin tärkeimmän edunvalvonnassa muistettavan asian, se voisi olla: älä pidä mitään itsestään selvänä.
– Saamme tehdä edelleen hartiavoimin töitä, jotta päärata ja valtatie 3 säilyttävät asemansa Suomessa liikenteen valtasuonina, hän sanoo.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari

suomi-rata valmiiksi vuonna 2040

Suomeen ollaan suunnittelemassa kolmea nopeaa ratayhteyttä: Turun tunnin junaa, Suomi-rataa ja Itärataa. Nämä yhteensä noin 15 miljardin hankkeet, joihin käytetään 400 miljoonaa euroa pelkästään suunnitteluun, toteutettaisiin meidän veronmaksajien rahoilla.

Lue lisää


Matti Apunen.

Sota, bensa ja lohitäi

Ekonomistiystäväni mainion viisauden mukaan inflaatio on monimutkainen asia, jonka yksinkertainen ydin on se, että yritykset nostavat hintoja.

Lue lisää