TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Kauppakamarikysely: yritysten investoinnit viivästyneet hitaan kaavoituksen takia

Tuoreen kauppakamareiden kyselyn mukaan kaavoituksen ja luvituksen hitaus on merkittävin syy kuntiin tehtävien investointien viivästymisessä. Tilanne tunnistetaan myös Tampereella.

Lue lisää

Suuri veroselvitys: pirkanmaalaisten yritysten verojalanjälki 3,5 miljardia euroa

Tuoreen veroselvityksen mukaan pirkanmaalaisten yritysten verojalanjälki oli 3,5 miljardia euroa vuonna 2019. Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyksistä ja eläkevakuutusmaksuista. Maakuntakohtaisessa verojalanjäljessä ei ole mukana ympäristöveroja.

Lue lisää

Kuntavaalit: Yritysten osuutta kuntien palvelujen tuottajina lisättävä

Yritysten ottaminen mukaan nykyistä enemmän kuntien palvelujen tuottamiseen tehostaisi kuntataloutta ja parantaisi palvelujen laatua. Kauppakamarit vaativat kuntien hankintaosaamisen ja ostopalvelujen sekä palvelusetelien käytön merkittävää lisäämistä.

Lue lisää


​​​


Kukkaispormestari Miikka Seppälä on vaikeuksista lannistumaton johtaja

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut 38. kukkaispormestariksi Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän.

Lue lisää


Vaaleja odotellessa

Tulevan viikonlopun vaalit siirtoineen ovat merkillinen näytelmä tässä korona-ajan yllätysten sarjassa. Demokratiamme tärkeimmän instituution päätyminen poliittisen pelin välineeksi hämmensi paitsi minua myös monia muita.

Lue lisää


Energiasyöpöstä toimivaksi johtamisen välineeksi

Mitä ihmettä teen täällä, hän mietti jälleen kerran. Takana oli taas yksi johtoryhmän kokous, johon osallistumisesta oli tullut viikoittainen kärsimys.

Lue lisää