Suomen saavutettavuus liikennepolitiikan ytimeen

Eurooppalainen liikenneverkkopolitiikka on merkittävä väline investointien, kasvun ja työpaikkojen luomisessa. – On kaikkien etu, että kansallisiin tarpeisiin pohjautuvat liikennehankkeet saavat rahoitusta EU:n budjetista, toteaa johtava asiantuntija Päivi Wood Keskuskauppakamarista.

Lue lisää

Sivupersoona on Pirkanmaan Vuoden työnantaja 2020

Viittomakielen tulkkauspalveluita, puheterapiaa ja kuntoutusta kommunikaation erityisryhmille tarjoava Sivupersoona Oy on valittu Pirkanmaan Vuoden työnantajaksi 2020.

Lue lisää

Ennätysmäärä uusia välimiesmenettelyitä vuonna 2020

Keskuskauppakamarin välimieslautakuntaan tuli vuonna 2020 ennätykselliset 101 uutta hakemusta välimiesmenettelyn aloittamiseksi. Vuonna 2019 hakemuksia oli 67, ja aikaisempi ennätysmäärä oli 80 hakemusta vuodessa.

Lue lisää


​​​


Yritysoikeuden lahjoitusprofessuuri vahvistaa Tampereen roolia hallitustyön kehittämisessä

KTT Janne Ruohonen on valittu Tampereen yliopiston yritysoikeuden tenure track -professuuriin, jonka alana ovat erityisesti yritysten hallitustyöskentely ja kuntayhtiöt. Tammikuun alussa tehtävässä aloittaneen Ruohosen tutkimusalueita ovat yhtiöoikeus, kuntayhtiöt ja tilintarkastusoikeus.
Professuurin teemat ovat keskeisiä käytännön yrityselämän kannalta, ja se kasvattaa entisestään Tampereen vahvaa asemaa hallitustyön kehittämisessä ja tutkimuksessa.

Lue lisää


Rokotuksia pikaisesti myös yritysten henkilöstölle

Ikä ja sairaudet ovat rokotusten priorisointikriteereinä relevantteja, mutta olisiko syytä miettiä vielä muita kriteerejä, joilla turvataan yhteiskunnan toipuminen?

Lue lisää


Monitahoinen YEL-eläke

Yrittäjien lakisääteinen työeläke on ollut viime aikoina esillä useista syistä. Ilmeistä on, että tietoa YEL-eläkkeistä pitää lisätä kohdennetusti heikon eläketurvan uhkaamille yrittäjille.

Lue lisää