Palveluvaliokunnan ja uuden liiketoiminnan valiokunnan yhteiskokouksessa Talent Spacessa Finlaysonilla pohdittiin ryhmissä keskustan palveluiden kehittämistä viiden vuoden päähän. Kuva Akira Ropo

Yhteinen valiokuntakokous? Hyvä idea!

Tampereen kauppakamarin valiokunnat ovat tehneet yhteisiä ekskursioita ja myös yhteisiä tilaisuuksia on järjestetty, mutta palveluvaliokunta ja uuden liiketoiminnan valiokunta aloittivat yhteiskokousten kulttuurin.

Lue lisää


Tampereen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Markus Niemi (keskellä) onnitteli Pirkanmaan vientipalkinnon saaneita M-Filesin Miika Mäkitaloa (vas.) ja AGCO Powerin Juha Tervalaa. Onnittelut lienevät paikallaan myös jatkossa, sillä molempien yritykset tähtäävät viennin kasvattamiseen. Pirkanmaan vientipalkinto 2018 jaettiin Tampereen kauppakamarin syyskokouksen yhteydessä.

Pirkanmaan vientipalkinto AGCO Powerille ja M-Filesille

Vakaasti kasvavat työkonemoottorimarkkinoita valloittava AGCO Power Oy ja älykkään tiedonhallinnan globaaliksi markkinajohtajaksi tähtäävä M-Files Oy ovat saaneet Tampereen kauppakamarin ja Tampereen Nuorkauppakamarin Pirkanmaan vientipalkinnon 2018.

Lue lisää


TOP-vientimaat lokakuussa: Kiina, Saudi-Arabia ja Turkki

Kokonaisuudessa vienti Suomesta Euroopan unionin ulkopuolelle on ollut noususuhdanteessa kaksi viime vuotta. Kuitenkin kuukausittain varsinkin Pirkanmaan alueella on hajontaa, kun vertaa vuotta 2018 vuoteen 2017. Lokakuuhun mennessä vuosi 2018 näyttää viennin kannalta hyvältä.

Lue lisää


​​​


Kreapalin Veikko Törrönen kehittää työkseen yritysten strategioita palvelu- ja liiketoimintamuotoilun menetelmin. – HHJ-kurssin yksi oivallus oli strategian merkitys itseohjautuvuudelle: sitä ei voi olla ilman strategiaa. Tulin heti kurssilla piirtäneeksi siitä kuvankin.

Palveluosaamista hallituksiin

Palvelullistuminen korostuu niin yhteiskunnassa kuin yrityksissäkin. Muutokseen tarvitaan muun muassa palvelumuotoilun osaamista. Onko sitä yritysten hallituksissa? Jos sitä sinne haluaisi viedä, kuinka hallitustyötä tehdään... Tällainen pohdinta sai Kreapalin toimitusjohtajan Veikko Törrösen osallistumaan HHJ-kurssille.

Lue lisää


Kaksi korvaa ja yksi suu

Kauppakamari haluaa olla kumppani, joka kuuntelee ja luonnollisesti tulee myös kuulluksi.

Lue lisää


Hankekoordinaattori Anne Auramo,Tampereen NMKY.

Voimmeko olla avuksi?

Vahvalla osallisuudella yritykset voivat olla vaikuttamassa lasten tukemiseen ja vakuuttua siitä, että koordinoidulla mallilla tuki menee täysimääräisesti sinne minne sen kuuluukin mennä.

Lue lisää