TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Tulevalta hallituskaudella yritykset odottavat kilpailukykyistä, vakaata ja ennakoitavaa toimintaympäristöä, joka tukee yrityksissä jo käynnissä olevaa ilmastotyötä.

Kauppakamarikysely: yritykset pitävät ilmastotoimia kilpailuetuna, suuret yritykset aktiivisia

Vastuullisuus, toimien taloudellinen kannattavuus ja mainehyöty ovat syitä, jotka ovat saaneet suomalaisyritykset tarttumaan ilmastotyöhön. Kauppakamarien jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä selviää, että noin 90 prosenttia yrityksistä kertoo tehneensä ilmastotoimia.

Lue lisää

Matkailu- ja ravitsemusalalla on vielä vapaita kesätyöpaikkoja, kertovat kauppakamarin kyselyyn vastanneet alan jäsenyritykset. Kuva Pixhill.

jäsenyrityksissä lähes 3600 kesätyöpaikkaa, osaa paikoista ehtii vielä hakea

Tampereen kauppakamarin kesätyökyselyyn vastanneissa 207 jäsenyrityksessä on ensi kesäksi tarjolla 3400–3600 kesätyöpaikkaa. Kyselyyn vastanneista noin 70 prosenttia ilmoitti ottavansa kesätyöntekijöitä. Määrä on suunnilleen sama kuin vuosi sitten.

Lue lisää


​​​


Työvoiman rekrytointia ulkomailta helpotettava, pääradan peruskorjaus ei voi enää odottaa

Hyvä saavutettavuus ja osaavan työvoiman turvaaminen ovat Tampereen kauppakamarin vaikuttamissuunnitelman ja Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteiden ykkösteemoja.

Lue lisää


Johtaja Peer Haataja, Tampereen kauppakamari.

Ammatillisen koulutuksen polkua arvostetaan työelämässä

Pirkanmaan hyvinvoinnin ja kasvun ytimessä on vireä vientiteollisuus. Pirkanmaalla yksityisen sektorin noin 40 miljardin euron vuosittaisesta liikevaihdosta reilu kolmannes syntyy teollisuudessa. Vuonna 2022 viennin arvo lähenteli jo kymmentä miljardia euroa.
​​​​​​​

Lue lisää


Matti Apunen.

Lasketaanko hiukan rimaa?

Yleisradio julkaisi helmikuussa ns. koulukoneen ja käynnisti samalla kiivaan keskustelun koulun tilasta. Väittelyn keskipisteessä olivat ns. S2-oppilaat, joille suomi on toinen kieli.

Lue lisää