TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Kauppakamarikysely: Ulkopuoliset hallitusjäsenet tuovat lisäarvoa yritysten kehittämiseen

Kahdella viidestä PK-yrityksestä on ulkopuolisia, riippumattomia hallituksen jäseniä. He myös tuovat selvästi lisäarvoa yrityksen toimintaan, ja ulkopuolisia jäseniä arvostetaan. Tämä käy ilmi kauppakamarien joka toinen vuosi toteutettavasta PK-hallitusbarometristä, johon vastasi 804 yritysjohtajaa.

Lue lisää

Osaavan työvoiman saatavuus keskeistä pandemian jälkeen

Tuoreen kauppakamarikyselyn mukaan yritykset toivovat uusien kuntapoliitikkojen keskittyvän erityisesti osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen. Valtiolta toivotaan työn verotuksen keventämistä sekä paikallisen sopimisen vapauttamista.

Lue lisää

Koronan jälkeen koulutuksissa puhaltavat uudet tuulet

Etäkoulutukset painottuvat vielä ensi syksynä Tampereen kauppakamarin ajankohtaiskoulutuksissa, mutta lähikoulutusten osuutta kasvatetaan sitä mukaa kun pandemiatilanne sallii. Osa koulutuksista jäänee kuitenkin pysyvästi verkkoon. Toteutustavan ratkaisee koulutussisältö.

Lue lisää


​​​


Raami Arkkitehdeille ensimmäinen Vuoden kansainvälinen työnantaja -palkinto

Tamperelainen Raami Arkkitedit Oy on valittu Vuoden kansainvälinen työnantaja -kilpailun voittajaksi. Finlaysonin alueella toimiva yritys on parin vuosikymmenen aikana kasvanut kolmen hengen toimistosta 37 työntekijän suunnittelutoimistoksi.

Lue lisää


Vaaleja odotellessa

Tulevan viikonlopun vaalit siirtoineen ovat merkillinen näytelmä tässä korona-ajan yllätysten sarjassa. Demokratiamme tärkeimmän instituution päätyminen poliittisen pelin välineeksi hämmensi paitsi minua myös monia muita.

Lue lisää


Seitsemän vinkkiä verkkokaupan perustamiseen

Verkkokauppa sai viime vuoden aikana rakettimaisen kasvupyrähdyksen koronan vuoksi. Tilausmäärät ovat kasvaneet keskimäärin 70 prosenttia perinteisen kaupassakäynnin siirryttyä vahvasti verkkoon. Kotimaisten verkkokauppiaiden myyntiä on piristänyt myös asiakkaiden kokema solidaarisuus paikallisia kauppiaita kohtaan.

Lue lisää