Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen toivotti USA:n Suomen-suurlähettiläspariskunnan Robert ja Suzy Pencen tervetulleeksi Tampereelle ja Pirkanmaan Vientipäiville.

”Amerikka haluaa kuulla teistä”

USA:n Suomen-suurlähettiläs Robert Pence tuli Tampereen kauppakamarin kutsumana ensivisiitilleen Tampereelle. Avatessaan Vientipäivät hän vakuutti Amerikan ja Suomen ystävyyden lujuutta. – Yhdessä voimme tehdä mitä tahansa.

Lue lisää


Akira Ropo (vas.) valittiin Vuoden kauppakamarilaiseksi, ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi arvioi Akiran toteuttavan hänen peräämäänsä toimintatapaa ”kaikki viestivät”. Muiden kauppakamarien henkilöstön tekemä valinta ja äänestystulos julkistettiin Kauppakamaripäivillä Porissa syyskuun puolivälissä.

Akira Ropo Vuoden kauppakamarilainen

”Somenatiivi, verkostoituja ja tsemppaaja, itsensä likoon laittaja.” Näin perustellen Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo palkittiin vastikään Vuoden kauppakamarilainen -tunnustuksella.
Itse hän sanoo potkivansa palloa siihen suuntaan, että joku voi tehdä maalin. – Olen joukkuepelaaja. Ihan parasta on yhdessä tekeminen.

Lue lisää


Esitys 10,5 miljoonan työllistävästä lisärahoituksesta Pirkanmaalle

Pirkanmaan työttömyys alenee parhaillaan ennätysvauhtia ja Pirkanmaa on vahvan positiivisen rakennemuutoksen maakunta.

Lue lisää


​​​


Uuden Tampereen yliopiston tiedekuntarakenteessa ei ole elinkeinoelämän toivomaa talouden ja tekniikan yhdistävää tiedekuntaa. – Kysymys on siitä, miten luomme kombinaatioita ja miten työskentelemme yhdessä. Voimme koota saman tiedekunnan sisälle uutta tai tukea strategisella rahoituksella ja ohjauksella eri tiedekuntien välistä yhteistyötä. Molempia tarvitaan, Mari Walls sanoo.

”Päätöksiä ei pidä pelätä, niitä pitää tehdä”

Kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät ensi vuoden alussa, rehtori Mari Wallsilla on ollut neljä ja puoli kuukautta aikaa koota rivit uuden säätiöyliopiston taakse.
– Suunnittelulle oli oma aikansa, nyt tarvitsemme operatiivista johtamista, hän sanoi ensimmäisen työviikon jälkeen elokuussa.

Lue lisää


Teknologiateollisuus – eilen, tänään ja huomenna

Itsenäisen Suomen ja Tampereen kauppakamarin juhliessa satavuotista taivaltaan on hyvä luoda katsaus yhteen hyvinvointiyhteiskuntamme kulmakiveen, teknologiateollisuuteen.

Lue lisää


TIIMEJÄ, TEKOJA JA TUULETUSTA OSA II

Monesti on totta HHJ-puheenjohtajakurssillakin siteerattu StyrelseAkademin Styrelsens Faktabokin toteamus: ”Yhtiön hallitus on usein kyvykkäistä ihmisistä koostuva kykenemätön ryhmä”.

Lue lisää