TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.Toimiston aukioloajat

Toimistomme on suljettu perjantaina 2.6. henkilöstön koulutuspäivän vuoksi. Emme myöskään palvele asiakkaitamme vientiasiakirjat.fi palvelussa.

Lue lisää

Jouko Pölönen sanoo, että työ tuo merkityksellistä sisältöä elämään, tukee hyvinvointia ja estää syrjäytymistä. Jos henkilö ei pysty työskentelemään entisissä tehtävissä, olisi tärkeää löytää hänelle työkykyyn sopivaa uutta työtä.

Jouko Pölönen: ”Eläkejärjestelmä on sukupolvelta toiselle ulottuva ketju”

Väestön ikääntyminen, työikäisen väestön pieneneminen ja valtion velkaantuminen ovat suurimpia uhkia paitsi Suomen hyvinvointipalvelujen rahoitukselle myös työeläkejärjestelmän kestävyydelle.

Lue lisää


​​​


– Varsinkin kansainvälisille markkinoille pyrkivät yritykset kiinnostavat meitä, uuden rahoitusmallin kehittäjä Mika Heikinheimo toteaa.

Kasvuyrityksille tarjolla rahoitusta digitaaliseen asiakashankintaan

Voimakasta kasvua tavoittelevat korkean jalostusasteen teknologiayritykset voivat törmätä asiakashankinnassaan rahoituksen tai kasvutiimin avun tarpeeseen. Tamperelaisyritykset Birch Venture ja Digital Boost 360 kehittivät tähän tarpeeseen räätälöidyn uuden digitaalisen asiakashankinnan rahoitusmallin.

Lue lisää


Markus Sjölund.

Pk-yritysten investointiympäristöstä on huolehdittava

Tällä viikolla julkaistun Tampereen kauppakamarin jäsenkyselyn mukaan yrityksissä ollaan vielä hyvissä tunnelmissa, mutta investointiaikeiden heikkous herättää huolta.

Lue lisää


Harri Kulmala, DIMECC Oy.

Suomalaiset jättävät EU-rahat muille, vaikka niillä voisi korjata osaajapulan

Toimin muutaman suomalaisen kollegan tavoin EU-komission Horizon Europe -puiteohjelman kansallisissa tukiryhmissä. Tuoreet EU-rahoituksen hakemisen, saamisen ja jakautumisen tilastot tuottivat sekä iloa että surua.

Lue lisää