Hallitusten välisen ilmastopaneelin IPPC:n ilmastoraportti vuonna 2018 herätti, ja yritykset ovat entistä kiinnostuneempia oman alansa ympäristövaikutuksista. Se huomattiin myös Keskuskauppakamarin päästövähennyskoulutuksessa Tampereella.

Ilman tekoja ei synny ilmastotekoja

Kun yrityksissä mietitään oman toiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia – esimerkiksi päästöjä – vähennysmahdollisuuksia kyllä löytyy. Niihin tarttumiseen pitää vain olla tahtoa, tietoa ja taitoa.

Lue lisää

Aluesuunnittelu- ja liikennevaliokunta strategiapohdinnoissa.

strategiadialogi pääsi vauhtiin

Tampereen kauppakamarin strategiaprosessi tiivistyy. Valiokunnat ovat syksyn kokouksissaan pohtineet tulevaisuuden ilmiöitä ja niiden merkitystä kauppakamarin toimintaan vuosille 2020–2025.

Lue lisää


​​​


– Tunnelinporaukseen vaaditaan nykyään laitteet, joita voi käyttää suunnitteluun, automaattiseen työskentelyyn ja datan keräämiseen esimerkiksi siitä minne ja kuinka pitkälle on porattu, Pekka Koski kertoo. Kuva Marjaana Malkamäki

Tavoitteena maailman paras digitalisoitu porakonetehdas

Sandvik innovoi kaivosteollisuudelle digitaalisia, autonomisia ja etäohjattuja järjestelmiä Tampereen Myllypurossa. Paikallisjohtaja Pekka Koski on tehtävässään uusi, mutta tehtaat, porat ja tunnelit hän tuntee läpikotaisin jo Tamrockin ajoilta.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

TEN-T ja CEF – tärkeitä meille nyt pääradan vuoksi

Päärata Helsinki-Tornio on saatava osaksi ydinverkkokäytävää ja varmistettava pääradalle valtion budjettiin seuraaville vuosille riittävästi euroja TEN-T-laatukriteerien edellytysten täyttämiseksi.

Lue lisää


Mitä opin tänään?

Emme ole koskaan valmiita emmekä osaa kaikkea kaikesta.

Lue lisää