Tampereen kauppakamarin johtaja Juha Koski (vas.) nimitettiin 25. syyskuuta Saksan kunniakonsuliksi Tampereelle. Kunniakonsulin kilven luovutti Raatihuoneella Saksan Suomen-suurlähettiläs Konrad Arz von Straussenburg.

Juha Koskesta Saksan kunniakonsuli Tampereelle

Tampereen kauppakamarin johtaja, DI, EMBA Juha Koski on nimitetty Saksan kunniakonsuliksi Tampereelle ja Pirkanmaalle. Hän seuraa tehtävässä Avant Tecnon toimitusjohtajaa Risto Käkelää.

Lue lisää

Kauppakamarit: Yrityksissä on tunnistettu vastuullisuuden merkitys

Yli 90 prosenttia kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo tunnistavansa taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun merkityksen toiminnalleen, mutta työkaluja vastuullisuuden johtamiseen kaivataan. Keskuskauppakamari aloittaakin ihmisoikeuksia ja sosiaalista vastuuta koskevien koulutustilaisuuksien sarjan.

Lue lisää

– Tampereen kauppakamarin tärkein hanke kauppakakamarien yhteisessä liikennehankelistauksessa on Suomen päärata kokonaisuutena etelästä pohjoiseen liityntäyhteyksineen, sanoo apulaisjohtaja Markus Sjölund.

Päärata pitää saada mukaan EU:n elvytyspakettiin

Kauppakamarit kokosivat listan Suomen merkittävimmistä maantie-, raide- ja vesiyhteyshankkeista. Ne haluavat näin tukea teossa olevaa valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Tampereen kauppakamarin listalla tärkein hanke on Suomen päärata. Kauppakamarin tavoite on, että päärata valtakunnan tärkeimpänä väylänä pitää saada mukaan EU:n elvytyspakettiin.

Lue lisää


​​​


Fastemsin Tampereen tehtaan ja toimiston kehittämiseen on 1,5 vuoden aikana investoitu 5,5 miljoonaa euroa. – Tuotanto 2.0 tarkoittaa muun muassa sitä, että kun vuonna 2019 päätimme keskittää valmistusta Saksasta Tampereelle, tarvitsimme tänne lisää kapasiteettia. Saksassa keskitytään nyt asiakastukeen, myyntiin, käyttöönottoon, huoltoon – mikä matkustusrajoitusten aikana on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, Mikko Nyman kertoo.

Ei joko tai, vaan sekä että

Finanssikriisin iskiessä vuonna 2008 29-vuotias Mikko Nyman oli juuri aloittanut Sandvikilla Tampereella tehtaanjohtajana. Silloisen kriisin selättämisen opit ja työkalut hän kaivoi esiin koronakeväänä 2020 Fastemsin toimitusjohtajana.
– Tärkeintä silloin ja nyt oli tilannekuvan muodostaminen nopeasti, sen ylläpito ja viestiminen sekä yhteydenpito henkilöstön kanssa.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Suomi tarvitsee investointeja!

Reunaehtoja investointien saamiseksi ovat lupa- ja viranomaisprosessien ennakoitavuus ja sujuvuus.

Lue lisää


Matti Apunen.

Kuka siivoaa sinun vessasi?

Kun kynnys ostaa ulkopuolista apua nousee, se hidastaa naisten etenemistä työelämässä ja uusien palvelualan työpaikkojen syntyä.

Lue lisää