Pirkanmaan on valvottava koulutuspoliittisia etujaan

Tuore koulutuspoliittinen selonteko nousi ykkösaiheeksi huhtikuun ensimmäisessä Kauppakamariaamussa. Työelämän ja oppilaitosten vuorovaikutuksen tarvetta korostettiin, samoin Pirkanmaan esiintymistä alueellisesti yhtenäisenä: on viestittävä selkeästi, mitä tarvitsemme ja mitä meille kasvumaakuntana kuuluu.

Lue lisää

Nuorille töitä – Rekrytori goes Kesäduuni21

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ja Rekrytori yhdistävät voimansa Kesäduuni 21 -kampanjassa, jotta mahdollisimman moni nuori saisi kesätöitä.

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Korona kärjistää yritysten rahoitusvaikeuksia

Kauppakamarien jäsenyrityksille tehdystä selvityksestä käy ilmi, että 45 prosenttia yrityksistä on tarvinnut ylimääräistä rahoitusta kriisin aikana. Reilulla kymmenellä prosentilla on ollut vaikeuksia saada rahoitusta.

Lue lisää


​​​


”Pyrin elämään siten kuin opetan”

– Haluan tehdä työtäni intohimolla. Kun pyrkii elämään siten kuin opettaa, on pakko uudistua. Tästä syystä en pelkää, että kyynistyisin tai menettäisin innostukseni, sanoo ihmisten ja muutoksen johtaja Minna Sarsama.

Lue lisää


Tampereen seudulla on vetovoimaa,
mutta riittääkö se?

Tampereen seutu on useina vuosina 2000-luvulla sijoittunut erilaisissa vetovoimavertailuissa Suomen kärkikastiin. Kaupunkitutkimuksen mukaan parhaiten kehittyvät ja vahvistuvat alueet, jotka sijoittuvat keskeisten liikenneväylien solmukohtiin ja joilla investointi- ja työpaikkakehitys sekä yritysperustanta ovat kunnossa.

Lue lisää


Köyhempi, sairaampi ja onnellisempi

Suomalaiset ovat edelleen maailman onnellisin kansa, todisti maailman onnellisuusraportti maaliskuun puolessa välissä. Tätä tietoa pitää käsitellä todella varoen, koska se saa helposti meidät uskomaan, että muutoksen tarvetta ei ole. Olemme onnellisia – mikä siis on vialla?
​​​​​​​

Lue lisää