Yrityskauppojen taktiikka ja tekniikka - näin varmistan yritysjärjestelyn toteutumisen ja onnistumisen (lähikoulutus)

Ajankohta: Tiistai 27.10.2020, klo 8:45 - 12:00
Paikka: Technopolis Yliopistonrinne
Osoite: Kalevantie 2, 33100 Tampere

Miksi suomalaisia yhtiöitä myydään ulkomaille? Onko tämä hyvä vai huono asia? Miten me suomalaiset saadaan tästä yhtälöstä mahdollisimman edullinen meille itsellemme?
 
Suomalaisen yrityskauppakulttuurin kehittäminen on meistä itsestämme kiinni. Oikea ajatusmaailma, huolellinen ja riskit tunnistava tekeminen, suunnitelmallinen toiminta ja hyvä valmistautuminen tulevaisuuden kasvuun ja mahdolliseen exitiin ovat kaikki osatekijöitä isossa kuvassa, jonka hyöty valuu kaikille. Koulutuksen tarkoituksena on herätellä osallistujia arvioimaan omaa tekemistään, tarjota työkaluja oman tekemisen arviointiin ja kehittämiseen sekä käydä läpi yritysjärjestelyjen tyypillistä prosessia teknisestä, taktisesta sekä psykologisesta kulmasta.
 
Tässä koulutuksessa käydään läpi yrityskauppaprosessin keskeisiä asioita niin ostajan kuin vastaavasti myyjän näkökulmista. Koulutuksen aikana osallistujat saavat ajattelemisen aihetta ja vastauksia kysymyksiin, ”miksi juuri minun yhtiö kiinnostaa potentiaalista ostajaa”, ”mistä löydän yhtiötä, jotka tuovat lisäarvoa nykyiseen toimintaamme”, ”mitkä osatekijät yhtiöni toiminnassa tuovat lisäarvoa meidän yhtiön toimintaan”, ”miten yhtiöni/ostettavan yhtiön arvoa mitataan ja selvitetään”. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi simuloitu yrityskauppaprosessi, jossa vastauksia näihin yrityskauppaprosessin kannalta oleellisiin kysymyksiin sovelletaan käytännön yritysjärjestelytilanteessa. Koulutus on suunnattu niin yrityksen toimivalle johdolle, hallituksen jäsenille kuin aktiivisille omistajille.
 
 
Kouluttajina koulutuksessa toimivat KTM, Senior Advisor Antti Liimatainen sekä Asianajaja, Partner Antti Husa Eversheds Asianajotoimistosta. Antti Liimataisella on yli 10 vuoden kokemus yritysjärjestelyistä yli 100 yritysjärjestelyn läpiviennistä taloudellisena neuvonantajana. Antti Husa toimii Evershedsin Tampereen toimiston vetäjänä ja on vuosikymmenen kestäneen asianajouransa kanssa hoitanut kymmeniä yritysjärjestelyjä juridisena neuvonantajana niin kotimaassa kuin rajat ylittävissäkin yritysjärjestelyissä.
 

Ohjelma:

Klo 8.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
Klo 9.00 Koulutuksen avaus

Yrityskaupat osatekijänä liiketoiminnan kasvussa

 • kasvun lasikaton läpäisy ja omistajan tahdon määrittäminen
 • mikä on riittävä tuotto pääomalle – miten arvoa määritetään
 • taloudellisen lisäarvon kasvattaminen yritysjärjestelyin
 • todennäköisyyksien arviointi yritysjärjestelyn onnistumisessa ja mahdolliset dealbreakerit

Yrityskauppaan valmistautuminen

 • Mitä ostaja haluaa tietää yhtiöstä
 • Mikä on Due Diligence -prosessi ja miten siihen valmistaudutaan
 • Miten kasvatan yhtiön pitkän aikavälin arvoa valmiutta ylläpitämällä
 • Miten valmistautuminen prosessin aikana tehty työ näkyy järjestelyn lopputuloksessa

Simuloitu yritysjärjestely

 • Yrityskaupan vaiheiden läpikäynti
 • Kaupan eri osapuolten tavoitteiden analysointi ja läpikäynti kaupan eri vaiheissa
 • Arvonmäärityksen näkyminen lopullisessa prosessissa ja vaikutus kaupan lopputulokseen
 • Osapuolten valmistautumisen vaikutus lopullisessa prosessissa ja kauppakirjan sisällössä
 • Kaupan jälkeinen aika – integraation merkitys ja vaikutus osapuoliin

Klo 12.00 Koulutus päättyy

Tarjoilut: aamukahvit alkaen klo 8.15
 
Asiantuntijoina asianajaja, osakas Antti Husa ja Senior Advisor Antti Liimatainen, Eversheds Asianajotoimisto Oy. Antti Liimataisella on yli 10 vuoden kokemus yritysjärjestelyistä yli 100 yritysjärjestelyn läpiviennistä taloudellisena neuvonantajana. Antti Husa toimii Evershedsin Tampereen toimiston vetäjänä ja on vuosikymmenen kestäneen asianajouransa kanssa hoitanut kymmeniä yritysjärjestelyjä juridisena neuvonantajana niin kotimaassa kuin rajat ylittävissäkin yritysjärjestelyissä.

Jäsenhinta 280 euroa (+ alv), normaalihinta 560 euroa (+ alv). Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja ohjelmassa mainitun tarjoilun. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeisistä peruutuksista veloitamme hinnasta 50 %.

Ilmoittaudu viimeistään 7 päivää ennen tilaisuutta alla olevalla lomakkeella tai puh. 03-230 0555.x {{ error }}

Täytä alla oleva lomake ja paina lähetä-nappia:

Kiitos, lomake on otettu onnistuneesti vastaan!